2022 i putovanje u budućnost

22. prosince 2022

Škoda je 2022. godine osmislila čitav niz novih proizvoda, inovacija i pametnih rešenja. Osvrnite se na one glavne predstavljene u člancima na Škoda Storyboard-u https://www.skoda-storyboard.com/sr/

Od svih ovogodišnjih proizvoda iz Mladá Boleslave, Škoda Vision 7S je naravno najviše okrenut budućnosti. Električni automobil baziran na modularnoj MEB platformi prvi je automobil s potpuno novim dizajnerskim jezikom koji će postati zaštitni znak budućih Škoda automobila.

Enyaq iV porodica potpuno električnih automobila proširena je 2022. godine kako bi uključila elegantan, praktičan, dinamičan, ali ekološki prihvatljiv model Škoda Enyaq Coupé iV. Jedna od mnogih zanimljivih činjenica: verzija modela Škoda Enyaq Coupé RS iV od 220 kW najsnažniji je Škodin serijski automobil svih vremena.

Najprodavaniji Škoda SUV model, kompaktni Karoq, takođe je dobio facelift verziju. Sa šestougaonom maskom hladnjaka i obnovljenim branikom, kao i prednjim svetlima sa novim dizajnom „četiri oka“ koji takođe uključuje novu liniju dnevnih svetala, sada izgleda samouverenije nego ikada.

Za ljubitelje sportskog dizajna, Škoda već tradicionalno ima svoje Monte Carlo verzije. U godini na izmaku četvrta generacija modela Fabia pridružila se Monte Carlo klubu. Nova Fabia Monte Carlo savršena je za vozače koji žele sportsko upravljanje i znaju kako da uživaju u tome dok putnicima pruža svu udobnost i tehnologiju najnovije verzije popularnog hatchbacka.

Četvrta generacija modela Fabia ove godine je ponudila nešto za prave vozače trka. Nova Škoda Fabia RS Rally2 koristi prednosti proizvodnog modela, ali dodaje, na primer, sigurnosni zaštitni okvir i motor, menjač i šasiju razvijene za takmičarsku vožnju i oslanjajući se na celokupno iskustvo Škoda Motorsport tima.

Štaviše, rukovodilac Jenn i reli šampion Emil Lindholm isprobali su i uporedili celu aktuelnu ponudu Škoda RS modela.

Škoda Storyboard https://www.skoda-storyboard.com/sr/ je i ove godine svoje čitaoce odveo na poligon kvaliteta gde svaki Škoda automobil nakon silaska s proizvodne trake prolazi kratak, ali intenzivan test. Ovaj test otkriva sve nedostatke pre nego što se automobil pošalje na isporuku kupcu. Pogledajte šta treba proveriti:

Takođe ste imali priliku da zavirite u vazdušni tunel dok je merio aerodinamičke performanse najnovijeg dodatka Enyaq iV porodici. Čemu služe pamučne vrpce u ovom merenju i zašto je potrebno malo dima? Pogledajte video:

Jedna novost na indijskom tržištu ove godine bio je model Škoda Slavia, drugi automobil razvijen posebno za Indiju. Glavni Škoda dizajner Oliver Stefani između ostalog ističe jedinstvene dinamične linije limuzine.

Kao što je ovaj sažetak započeo studijom dizajna, tako će se i završiti. Škoda Vision GT nadahnut je istorijskim modelom 1100 OHC koji je harao trkačkim stazama u prošlom veku. Rezultat rada Škoda Design tima je potpuno električni sportski automobil budućnosti.

Najnovije vesti