O nama

AutoČačak doo je generalni uvoznik za Škoda automobile i rezervnih delova za Srbiju i Crnu Goru.

AutoČačak počinje sa radom 1991. godine i ubrzo po osnivanju ostvaruje kontakt sa kragujevačkom Zastavom. AutoČačak postaje prva privatna firma sa ugovorom o prodaji i servisiranju putničkog i teretnog programa ove kompanije. Godinu dana kasnije, AutoČačak potpisuje i ugovor o prodaji FAP Mercedesovog teretnog programa vozila i delova, kao i ugovor sa Zastava Impex-om o prodaji i distribuciji terenskih vozila marke Lada Niva. Neminovno se u ovom periodu ostvaruju značajni prodajni rezultati kojim se AutoČačak pozicionira kao stabilna auto kuća u razvoju.

U proleće 1996. godine, na sajmu automobila u Beogradu, vlasnik i osnivač preduzeća AutoČačak, Milenko Kostić, uspostavio je uspešan kontakt sa predstavnicima česke automobilske kompanije Škoda Auto i već 7. maja iste godine AutoČačak postao je generalni uvoznik automobila Škoda. Probni ugovor je podrazumevao obaveznu prodaju od 500 vozila u periodu od 6 meseci. Međutim, čak 100 odsto više vozila je našlo kupca, odnosno ondašnjom Jugoslavijom je počelo da se vozi preko 1000 vozila u tom periodu. Trend rasta je prisutan do današnjeg dana, u kom AutoČačak može da se pohvali sa preko 70 000 prodatih vozila na prostoru Srbije i Crne Gore. Kompanija AutoČačak nalazi se uz glavni magistralni put, na samom ulasku u Čačak iz pravca Beograda. Pored sedišta firme, na toj lokaciji nalaze se i prodajni salon, servisne radionice za pružanje usluga u drumskom saobraćaju, motel i restoran. Svi sadržaji urađeni su po najvišim evropskim standardima.

Pored Škoda vozila, AutoČačak prodaje i polovna vozila svih modela i proizvođača i pruža usluge celokupnog servisa, koji obuhvata servisiranje u garantnom i vangarantnom roku, farbanje, reglažu i limarske radove. Pored sedišta u Čačku, AutoČačak ima svoje prodajno-servisne salone u Beogradu i Nišu. Prodajni saloni urađeni po standardima kompanije Škoda Auto takođe se nalaze i u Novom Sadu, Šapcu i Valjevu. U prethodnim godinama, AutoČačak je razvio mrežu ovlašćenih dilera i servisera Škodinih vozila širom Srbije i Crne Gore.


Politika kvaliteta
pdf (858.2 KB)
ISO 9001:2015 Sertifikat (SRB)
pdf (388.8 KB)
ISO 9001:2015 Sertifikat (ENG)
pdf (364.9 KB)
Politika zaštite životne sredine
pdf (245.6 KB)