O kompaniji

Autočačak d.o.o je generalni uvoznik Škoda automobila i rezervnih delova za Srbiju i Crnu Goru.

Kompanija Autočačak je počela sa radom 1991. godine i ubrzo po osnivanju je ostvarila poslovni kontakt sa Zastavom iz Kragujevca. Autočačak postaje prva privatna firma sa ugovorom o prodaji i servisiranju putničkog i teretnog programa ove kompanije. Godinu dana kasnije, Autočačak potpisuje i ugovor o prodaji FAP Mercedes teretnog programa vozila i delova, kao i ugovor sa kompanijom Zastava Impex o prodaji i distribuciji terenskih vozila marke Lada Niva. U ovom periodu  kompanija ostvaruje značajne prodajne rezultate koji Autočačak pozicioniraju kao stabilnu auto kuću u razvoju.

U proleće 1996. godine, na sajmu automobila u Beogradu, vlasnik i osnivač preduzeća Autočačak Milenko Kostić, uspostavlja uspešan kontakt sa predstavnicima česke automobilske kompanije Škoda Auto i već 7. maja iste godine Autočačak postaje generalni uvoznik automobila Škoda. Probni ugovor je podrazumevao obaveznu prodaju od 500 vozila u periodu od 6 meseci. Međutim, čak 100 odsto više vozila je prodato. Trend rasta je prisutan do današnjeg dana, a kompanija Autočačak se može pohvali sa preko 100 000 prodatih vozila na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Kompanija Autočačak nalazi se uz glavni magistralni put, na samom ulasku u Čačak iz pravca Beograda. Pored sedišta firme, na lokaciji se nalaze i prodajni salon, servisne radionice za pružanje usluga, motel i restoran. Svi sadržaji su urađeni po najvišim evropskim standardima. Pored Škoda vozila, Autočačak prodaje i polovna vozila svih modela i proizvođača i pruža usluge celokupnog servisa, koji obuhvata servisiranje u garantnom i vangarantnom roku, farbanje, reglažu i limarske radove. Pored sedišta u Čačku, Autočačak ima svoje prodajno-servisne salone u Beogradu. U prethodnim godinama, Autočačak je razvio mrežu ovlašćenih dilera i servisera Škoda vozila širom Srbije i Crne Gore.


Politika kvaliteta
pdf (164.2 KB)
ISO 9001:2015 Sertifikat (SRB)
pdf (388.8 KB)
ISO 9001:2015 Sertifikat (ENG)
pdf (364.9 KB)