ŠKODA FABIA RS Rally2: Sledeće poglavlje uspešne priče

5. července 2022

Novo reli vozilo bazirano je na četvrtoj generaciji modela FABIA. Novi motor i poboljšana tehnologija za naslednika FABIA Rally2 evo.

Oslobodite put za novu ŠKODA FABIA RS Rally2: ŠKODA Motorsport predstavlja naslednika FABIA Rally2 evo. Novi reli model iz Mlade Boleslav zasnovan je na četvrtoj generaciji ŠKODA FABIA i nadovezuje se na najuspešnije Rally2 vozilo poslednjih godina. ŠKODA Motorsport je razvio novi motor za FABIA RS Rally2, kao i poboljšao upravljanje, pogon i elektroniku i poboljšao bezbednosne karakteristike za vozača i suvozača. Nova FABIA RS Rally2 je demonstrirala svoje sposobnosti u zahtevnoj seriji testova na asfaltu, šljunku i ledu, kao i u širokom spektru vremenskih uslova i idealno je opremljena da osvoji pobede i titule u rukama timova kupaca u budućnosti.

Michal Hrabanek, direktor ŠKODA Motorsport-a, kaže: „Ostati gde si znači ići unazad, a to je posebno tačno u motosportu. Zato smo u razvoju nove FABIA RS Rally2 primenili iskustvo koje smo stekli iz prethodnog modela i optimizovali svaki detalj. Cilj je bio da se unapredi najuspešniji reli automobil na svetu. Ponosan sam na ceo ŠKODA Motorsport tim koji je sa velikom posvećenošću sledio ovaj cilj. Takođe bih želeo da se zahvalim našim kolegama iz sektora Razvoja serija; četvrta generacija modela FABIA nam je pružila savršenu osnovu za FABIA RS Rally2.“

Potpuno nova ŠKODA FABIA RS Rally2 je reli vozilo za kategoriju Rally2 i ima benefite od najbolje aerodinamike u klasi i izuzetno čvrste karoserije serijskog modela. U poređenju sa uspešnim prethodnim modelom, ŠKODA Motorsport tim je optimizovao posebno pogonski sklop, kao i elektroniku, bezbednost i upravljanje. Inženjeri su takođe razvili novi 1,6-litarski turbo motor zasnovan na 2,0 TSI iz serije motora EA888, koji se, između ostalih, koristi u RS modelima. Nova ŠKODA boja u motosportu naglašava bliske veze sa sportskim modelima serije RS; Mamba zelena je boja modela OCTAVIA RS i ENYAQ COUPE RS iV.

Da bi novu ŠKODA FABIA RS Rally2 optimalno pripremio za akciju na reli stazi, ŠKODA Motorsport je podvrgavao novopridošli model opsežnim testovima na asfaltu, šljunku i snegu skoro godinu dana. To je uključivalo ispitivanja u Češkoj, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Belgiji i Španiji, kao i u ekstremnim zimskim uslovima u severnoj Finskoj od leta 2021.

Najnovije vesti