Novi ŠKODA KAROQ: uspešan model je unapređen

1. prosince 2021

Novi ŠKODA KAROQ: uspešan model je unapređen

Četiri godine nakon lansiranja, ŠKODA KAROQ je inovirana: češki proizvođač automobila je osvežio svoj drugi SUV model kako bi osigurao njegov kontinuiran uspeh. Pored još prefinjenijeg dizajna, ažuriranje donosi održive materijale, novu tehnologiju i efikasnije motore iz aktuelne EVO generacije. Nadmašen samo modelom OCTAVIA, KODIAQ-ov manji brat bio je drugi najprodavaniji ŠKODA model u 2020. godini, kao i u prvih šest meseci 2021. godine.

Thomas Schäfer, ŠKODA AUTO CEO, rekao je: „Sa preko pola miliona prodatih jedinica, KAROQ je ključ uspeha našeg brenda. Da bismo osigurali da tako bude i dalje, dodatno smo ga razvili: sada ima svežiji dizajn i optimizovanu aerodinamiku, zajedno sa najsavremenijim sistemima pomoći i infotainment funkcijama. Uveren sam da će nam ovaj sveobuhvatni paket omogućiti da nastavimo ovu uspešnu priču modela KAROQ.“

Svež dizajn, poboljšana aerodinamika i održivi materijali u unutrašnjosti

ŠKODA AUTO je nastavila da razvija svoj dizajnerski jezik za redizajnirani KAROQ, čineći SUV još upečatljivijim. Šira, sada šestougaona ŠKODA rešetka, tanji farovi kao i zadnja svetla i aerodinamički optimizovani aluminijumski točkovi sa crnom plastičnom Aero oblogom stvaraju sveže vizuelne elemente. Novi točkovi, rebra zadnjeg stakla i novi zadnji spojler poboljšavaju aerodinamiku automobila dok smanjuju emisiju CO₂. Unutrašnjost ima nove presvlake koje, kao opcija, mogu biti napravljene od održivih materijala. Nova tehnologija – kao što su full-LED matrix farovi i prošireni asortiman asistencija – takođe debituje u asortimanu. Pet efikasnih motora iz EVO generacije Volkswagen grupe zaokružuju ažuriranje modela KAROQ. Dva dizel motora i tri benzinska isporučuju izlaznu snagu u rasponu od 81 kW (110 KS) do 140 kW (190 KS). Motor 2.0 TSI koji proizvodi 140 kW rezervisan je za KAROQ SPORTLINE i isključivo sa pogonom na sve točkove. Motor 2.0 TDI sa snagom od 110 kW dostupan je sa pogonom na prednje ili sva četiri točka.

Lansiran 2017. godine, KAROQ je bio drugi SUV češkog proizvođača automobila. Nudeći veliku količinu prostora, visok nivo praktičnosti i odličnu vrednost za novac, ispunjava obećanje brenda. KAROQ se proizvodi u Češkoj, Slovačkoj, Rusiji i Kini, a dostupan je u 60 zemalja.

Najnovije vesti