Nova ŠKODA OCTAVIA SCOUT

11. prosince 2020

Popularni model OCTAVIA SCOUT je automobil napravljen za avanture i ima dobru poziciju u ŠKODA asortimanu. Za samo jedan minut uveriće vas da je idealan izbor za aktivan životni stil.

Predstavili smo vam četvrtu generaciju najprodavanijeg ŠKODA modela OCTAVIA, a sada vam predstavljamo treću generaciji SCOUT verzije. Nova OCTAVIA SCOUT dolazi sa velikim brojem atraktivnih karakteristika, sa šasijom sa dodatnim klirensom od 15 milimetara, dizajn dodacima i praktičnim enterijer detaljima. Ovaj jednominutni video prikazuje najvažnije nove funkcije modela.

Moćni motori

OCTAVIA SCOUT je verna tradiciji i ima prvoklasne motore u ponudi. Ovoga puta to su dvolitarski dizel motori, uključujući i testirani 2.0 TDI. Vrhunska verzija motora od 147 kW ima 7-stepeni DSG automatski menjač. U zavisnosti od tržišta, SCOUT je dostupan sa 2.0 TDI motorom od 85 kW ili 110 kW, kao i sa 1.5 TSI i 2.0 TSI motorima snage 110kW i 147 kW. U odabranim zemljama, model OCTAVIA SCOUT se po prvi put može kupiti sa pogonom na prednje točkove sa 1.5 TSI motorom sa 6-stepenim manuelnim menjačem ili kao mild hybrid e-TEC model sa DSG menjačem.

Robustniji izgled

Najupečatljivije promene na dizajnu eksterijera su prepoznatljivi branici, blatobran i zaštite pragova, kao i srebrni detalji, poput okvira retrovizora i prozora. OCTAVIA SCOUT dolazi sa Braga felnama od 18’’ ili Manaslu felnama od 18’’. Dizajneri imaju specijalan savet za sve koji razmišljaju o ovom modelu: privlačne svetle palete boja, kao što je plava titan, naglašavaju kontrast između karoserije i novih dizajn dodataka.

Simply Clever enterijer

OCTAVIA SCOUT je tradicionalno prepoznatljiva po praktičnoj unutrašnjosti, tako da i enterijer nove generacije ima nove dizajn detalje. Pored niza dobro poznatih Simply Clever dodataka, na raspolaganju su i drugi detalji koje će ceniti kupci sa aktivnim životnim stilom. Primer je ergonomsko prednje sedište sa ThermoFlux presvlakom koja propušta vazduh do 4.5 puta više nego presvlaka od konvencionalnih materijala.

Snaga za vuču tereta

OCTAVIA SCOUT je vodeći model i u pogledu praktičnosti. Combi verzija ima prtljažni prostor od 640 litara. Povišeni klirens olakšava rukovanje sa nekim vrstama tereta, a rekordna dužina modela (4.703 mm) nudi nove mogućnosti za korišćenje unutrašnjeg prostora. Sa opremom za vuču OCTAVIA SCOUT 2.0 TDI snage 147 kW sa pogonom na sve točkove može vući prikolicu tešku do 2.000 kilograma.

Najnovije vesti