22. 9. - 30. 9. 2018

UCI Road World Championships

ŠKODA AUTO je zvanični sponzor UCI Road World Championships 2018 .

Škoda Auto je proširila svoj angažman u biciklizmu. Češka kompanija će biti u centru pažnje kao zvanični sponzor 2018 na UCI Road World Championships, koji će se održati u austrijskoj pokrajini Tirol od 22. do 30. septembra, 2018. Škoda Auto će pružati podršku organizatorima sa 122 vozila pratnje za dvanaest ruta koje završavaju u glavnom gradu provincije u Insbruku. Pored toga, Škoda logo će se pojaviti u vidu reklame duž trase.

Širom sveta više od 200 miliona ljudi iz 150 zemalja će uzbuđeno gledati ATP Road Svetsko prvenstvo na TV-u prenosu. Njima će se pridružiti oko 500.000 fanova, koji će bodriti najbolje bicikliste na svetu u dvanaest trka. Oko 1.000 sportista će učestvovati u dva različita formata. Za razliku od Tour de France ili Gira u Italiji, takmičari će se takmičiti na Svetskom prvenstvu za svoje mesto u domovini u nacionalnom dresu. Ovogodišnja trka je u srcu Alpa . Rute vode kroz slikovite predele Tirola i više nego izuzetno izazovnim usponima do 28 procenata.

Alain Favey, iz odbora za prodaju i marketing Škoda Auto, kaže "ŠKODA i biciklizam idu ruku pod ruku. Naša posvećenost biciklizmu odražava tradiciju marke Škoda i jedinstveni odnos sa biciklama, koje je kompanija počela da proizvodi davne 1895 godine. Sa Tour de France i Tour Španije "Vuelta", mi smo već podržavali dva važna događaja u međunarodnim biciklizmu kao zvaničan sponzor. Sada smo proširili naše angažovanje dodavanjem još jedne sezone u trci-. UCI Road World Championships "

U zavisnosti od trke, takmičenje počinje u Otztal, Hall-Vattens, Rattenberg ili Kufstein. Završna linija svih trasa je u Hofburgu u srcu Tirola glavnog grada Innsbrucka. Najduže takmičenje za muškarce - trka počinje u Kufstein – odvija se 30. septembra, u dužini od 254,2 kilometara. Vozači će uzbrdo ići na oko 5.000 metara. Dan ranije, ženska ekipa će se boriti za pobedu na 156.2 kilometara kola od Kufsteina do Innsbrucka, tokom koje treba da savladaju 2,413 metara uzbrdo.

ŠKODA kompanija pokazuje poseban odnos i strast za biciklama još od osnivanja kompanije ŠKODA AUTO. Godine 1895., Vaclav Laurin &Vaclav Kliment osnovali su fabriku bicikala u Bohemian gradu Mlada Boleslav. Deset godina kasnije, prvi automobil iz ŠKODA kompanije proizveden je u fabričkoj hali pod nazivom "Voiturette A". Laurin & Klement spojili su se sa ŠKODOM 1925 godine. Škoda Auto je zvanični partner Tour de France 15. put ove godine, sponzorisanje Green Jersei za najboljeg sprintera po četvrti put zaredom. Pored toga, kompanija ŠKODA takođe podržava Tour of Spain "Vuelta" i druge međunarodne biciklističke trke. Brend takođe sponzoriše brojne nacionalne i međunarodne popularne sportske događaje. Pored toga, biciklističkI pribor je sastavni deo brenda koji je proširen opseg proizvoda.