16. 4. - 25. 4. 2019

Auto Shanghai

Električna, inovativna i održiva. ŠKODA vizija budućnosti za tržište Kine.

Mladá Boleslav / Shanghai, 10 April 2019 – ŠKODA namerava da nastavi svoju priču o uspehu u svom najvažnijem I najvećem tržištu ulaskom u sektor e-mobilnosti, koji brzo raste , naročito u Kini. Na Auto Šangaju 2019,u periodu (od 16 do 25 aprila), ŠKODA će predstaviti modele VISION IV i KLEMENT koncept bicikl, tako otkrivajući svoju dinamičnu, inovativnu i održivu viziju budućnosti za kinesko tržište. Uz SUV segment ima potencijal za dalji rast. Kina je jedino tržište na kome ŠKODA nudi četiri različita SUV- modela ŠKODA KODIAQ GT, ŠKODA KODIAQ, kao ŠKODA KAROQ i ŠKODA KAMIQ. Uz svoj prvi model OCTAVIA 60 godina od proizvodnje prvog modela, ŠKODA će prikazati legendarni asortiman modela iz 1959. godine na Sajmu automobila u Šangaju.

Na ovogodišnjem AUTO Šangaju, ŠKODA će predstaviti novi asortiman vozila električni, inovativni i održivi. Sa modelom VISION IV i KLEMENT, ŠKODA nudi uzbudljive mogućnosti za električnu budućnost. Osim toga,ŠKODA proizvođač automobila će prikazati celokupnu SUV porodicu: ŠKODA KODIAQ GT, KODIAQ, KAROQ i KAMIQ.

ŠKODA VISION iV

Konkretan pregled E-mobilnosti

Konkretan pregled E-mobilnosti koju ima ŠKODA sa modelom VISION IV nudi specifičan pogled na seriju električnih automobila. Prvi potpuno električni model ŠKODA brenda se zasniva na modularnoj električnoj platformi koja će biti lansirana u Evropi u 2020 godini. U konsultaciji sa partnerom SAIC VOLKSWAGEN, intenzivno radi i sprovodi u pogledu ulaska na kinesko tržište.

ŠKODA je napravila vizuelne i tehnološke adaptacije na modelu VISION IV specijalno za kinesko tržište i opremljena je sa 150 kw (204-ks) elektromotorom na zadnjem delu, koji pokreće zadnje točkove, proizvodi nulte emisije i može da razvije maksimalnu brzinu od 160 km / č. Litijum-jonska baterija je ugrađena u podu automobila i, sa kapacitetom od 83 kVh, nudi domet do 500 kilometara.

Studija koncept ima dovoljno prostora u okviru svog sportskog, aerodinamičkog i emotivnog dizajna. Drugi istaknuti detalji uključuju svetla stakala umetaka u vertikalnoj lameli ŠKODA rešetke i kamere umesto klasičnih retrovizora. Raspored instrument table i centralne konzole, kao i naizgled plutajući centralni ekran multi-nivoa dodaje novu dimenziju unutrašnjosti. Inovativna tehnologija pruža više sigurnosti i udobnosti, Infotainment i digitalizaciji i označava početak nove ere. Pametni telefoni su direktno integrisani u infotainment sistemu i može da se koriste kao digitalni ključ za otključavanje automobila.

Škoda SUV kvartet u Kini

 ŠKODA KODIAQ, KODIAQ GT, KAROQ i KAMIQ

Kina je jedino tržište u svetu u kome ŠKODA nudi četiri različita modela SUV-a. Pored ŠKODA KODIAQ modela, koji je dostupan kao verzija sa pet ili sedam sedišta po želji, i ŠKODA KAROQ koji je 50 mm duži od istog modela za evropsko tržište, ovaj kvartet uključuje I kinesku verziju ŠKODA KAMIQ i ŠKODA KODIAQ GT, koji su napravljeni isključivo za tržište Kine.

ŠKODA KODIAQ označio je početak SUV kampanje i bio je prvi model SUV kampanje. Ovaj model impresionira pojavom kao I da dobijete odličnu vrednost za uložen novac, funkcionalnost i veliki unutrašnji prostor posebno za model sa sedam sedišta. Šta više, on ima kapacitet do 2.065 l – najveći je u svojoj klasi. Obe verzije KODIAQ-a nude state-of-the-art povezivanje i snagu od 162 kw (220 ks) .

Kao prvi SUV kupe dinamičnog izgleda ovog brenda, -of-the-art povezivanje, karakteristike i inovativni sistemi pomoći. KODIAQ GT je vodeći model brenda . Sa sportskim, kao i modernim eksterijerom i enterijerom, ŠKODA KODIAQ GT kombinuje svestranost jednog SUV-a sa elegancijom kupea.

ŠKODA KAROQ na kineskom tržištu pruža još veću udobnost i njeno međuosovinsko rastojanje vozila je za 50 mm duže nego u Evropi. Poseduje sisteme za pomoć i na samom vrhu je u svom segmentu sa svojim inovativnim rešenjima povezivanja.

Sa 81. kw (110 ks) varijanta ŠKODA KAMIQ model koji se posebno ističe i koji je napravljen za Kinesko tržište, ima moderno umrežavanje, i prvenstveno je usmeren na mlade, urbane kupce. Jedan tehnološki vrhunac je glasovna komanda iz iFLYTEK, vodeća azijska tehnologija za prepoznavanje glasa na osnovu veštačke inteligencije.

KLEMENT

Električni, inovativan i moderan - elektro bicikl

Klement Dvotočkaš interesantnog dizajna idealan za gradske gužve

Uvođenjem Klement koncepta mobilnosti, ŠKODA se vratila u prošlost svojim osnivačima Vaclav Laurinu i Vaclav Klementu - koji su počeli priču o uspehu kompanije od proizvodnih bicikala pre 124 godine - i predstavlja svoju viziju električnog, inovativnog i modernog bicikla za upotrebu na Kineskom tržištu zbog velikih gužvi . Zahvaljujući integrisanom 4-kw Rear Hub motoru, KLEMENT ima maksimalnu brzinu od 45 km / h gas i kočnica se kontrolišu preko inovativnih pedala . Hidraulična prednja kočnica opremljena je ABS, i LED svetlima integrisanim koji garantuju sigurnu vožnju.

ŠKODA OCTAVIA

Legenda puni 60

Prvi model ŠKODA OCTAVIA je proizveden u januaru 1959. godine, u fabrici Mlada Boleslav. To je bilo pre 60 godina, kada je ekspresivno ime "OCTAVIA 'obogatio asortiman modela marke ŠKODA po prvi put. Nije bilo slučajno da je naziv izveden od latinske "OCTAVIA", što znači "osmo". Na kraju krajeva, ovaj model je bio osmi proizvedeni model marke ŠKODA posle Drugog svetskog rata.