Novi model ŠKODA KODIAQ GT će biti predstavljen javnosti po prvi put na Sajmu Automobila u Guangzhou u Kini (16-26 novembra 2018). Prvi SUV-kupe ŠKODA brenda je novi model koji će biti predstavljen u Kini sa svojim dinamičnim izgledom,online povezivanjem i sistemom za pomoć.

Ekskluzivno za najveće jedinstveno Kinesko tržište ŠKODE širom sveta, SUV paleta ŠKODA modela u Kini sada uključuje četiri modela - KODIAQ GT, KODIAQ, KAROQ i KAMIQ. ŠKODA će prikazati svoju paletu modela dostupnih u Kini u NA Sajmu automobila Guangzhou.


ŠKODA KODIAQ GT

Nova ŠKODA KODIAQ GT je glavna atrakcija ovogodišnjeg auto sajma Auto Guangzhou, najvažnijeg auto sajma na najvećem tržištu na svetu – Kini. Kombinacija SUV karakeristika i elegancije, to je glavna odlika ŠKODA KODIAQ-a GT koji je prevashodno namenjen mlađoj populaciji.

ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ jedino u ponudi na kineskom tržištu, pokreće benzinski motor zapremine 1.5 l snage 81 kW (110 hp) i namenjen je mlađoj populaciji. Posebno je atraktivan zbog svojih on-line mogućnosti kao što je sistem veštaške inteligencije iFLYTEK.

ŠKODA KODIAQ

Između najatraktivnijeg modela ŠKODA KODIAQ GT i ulaznog modela ŠKODA KAMIQ, ŠKODA nudi modele KODIAQ i KAROQ, koje je moguće kupiti i u Evropi. Dužine 4,697 millimetara, sa opcionom trećom klupom i zapreminom prtljažnika do 2,065 litara, KODIAQ ima više mogunosti od modela KODIAQ GT. Pokreću ga motori : 1.4 TSI/110 kW (150 hp), 2.0 TSI/137 kW (186 hp) i 2.0 TSI/162 kW (220 hp).

ŠKODA KAROQ

KODIAQ nudi moderne opcije online povezivanja i mnoštvo sistema asistencije. Dužine 4,432 millimetara sa razmakom između osovina od 2,688 millimetara, 50 millimetara je veći od evropske verzije KAROQ-a. U ponudi su motori od 1.2 litra i 1.5 litara TSI, snage 85 kW (115 hp) i 110 kW (150 hp).

Uporedo sa SUV modelima, cela paleta proizvoda ŠKODA brenda, SUPERB, OCTAVIA i OCTAVIA COMBI, kao i RAPID SPACEBACK, biće izloženi u Kini na ŠKODA štandu u hali 6.1.