Uvod

Svi klijenti su važni za nas.

Dizel kampanja je mnogo više od akcije. Radi se o svakom našem klijentu. To je razlog što smo do sada uspešno ažurirali preko šest stotina hiljada ŠKODA vozila širom sveta.

Međutim, mi ne stajemo ovde. Nastavljamo da razvijamo, testiramo i kontrolišemo. Sve naše tehničke mere su odobrene od strane Vehicle Certification Agency iz Velike Britanije nakon rigoroznih kontrola. To znači da možemo implementirati tehničke mere u sva pogođena vozila ŠKODA sa dizel motorima.

Tehničko objašnjenje

Kod većine pogođenih varijanti motora, tehnička mera se sastoji od ažuriranja softvera koji reguliše proces sagorevanja.

Vreme potrebno za ovu intervenciju je pola sata.

Samo za motore 1.6 potrebno je montirati tzv. transformator strujanja vazduha. Vreme za ovu intervenciju je malo manje od jednog časa.

Relevantna regulaciona tela su potvrdila da primena tehničkih mera ne utiče negativno na potrošnju goriva, CO2 emisiju, snagu motora, obrtni momenat ili buku. Takođe, obavljen velki broj nezavisnih testova kako bi se potvrdila delotvornost ovih mera.

lijenti sa pogođenim automobilima mogu biti sigurni da će tehničkemere biti uspešno primenjene. Sve vrednosti koje su vezane za homologaciju vozila ostaju iste. Ovo je bio ključni uslov za odobrenje tehničkih mera.

U mnogim zemljama, svaki klijent koji obavi pomenute tehničke mere dobija pismenu potvrdu o tome.

Budite u kontaktu ŠKODA

Svi ŠKODA klijenti čiji automobili su pogođeni dizel kampanjom su pozvani ukoliko je tehnička mera spremna za njihov tip motora. Ukoliko želite da proverite da li je Vaše vozilo pogođeno dizel kampanjom, možete koristiti i naš ‚VIN checker‘ alat koji se nalazi iza ovog linka.

Ukoliko je alat ‘VIN checker’ potvrdio da je Vaše vozilo pogođeno dizel kampanjom, molimo Vas da kontaktirate ovlašćeni servis ŠKODA i dogovorite termin što pre.

Intervencija će trajati od 30 minuta do 1 časa u zavisnosti od vrste mere i naravno , biće besplatna. Želimo da Vas upozorimo da akcija može potrajati i malo duže zbog organizacije samog posla. Da bi izbegli bilo kakve probleme, ŠKODA će Vam, ukoliko je potrebno, obezbediti adekvatni alternativni prevoz za vreme potrebno da se intervencija završi.