This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Istorija kompanije

Od 2016. godine

Prezentacijom Citigoᵉ iV i Superb iV Škoda ulazi u eru elektromobilnosti 2019. godine. Pod oznakom Škoda iV objedinjuje razvoj sopstvene porodice elektrificiranih automobila sa emotivnim dizajnom, futurističkim enterijerom i inovativnim tehnologijama, kao i uspostavljanje posebnog ekosistema za rešenja mobilnosti.

2016

Fabrika u Mladoj Boleslavi obeležava 25. godišnjicu partnerstva marke Škoda i VW grupe. Predstavljen je novi model Škoda Kodiaq, koji je započeo opsežnu ofanzivu sportskih terenskih vozila marke Škoda.

2017

Na sajmu automobila u Šangaju predstavljena je studija vozila sa isključivo električnim pogonom, Škoda Vision E. Pokrenuta je proizvodnja novog SUV-a Škoda Karoq.

2018

Škoda Auto proizvela milioniti SUV! Održana je svetska premijera novog modela – Škoda Scala. Škoda Motorsport je preuzeo kontrolu nad WRC 2 kategorijom u seriji Svetskog reli šampionata.

2019

Svetska premijera Škoda Kamiq, gradskog terenca. Škoda Auto je proizveo svoj 22-milioniti automobil (od 1905. godine). Brend je predstavio svoje prve elektrifiovane modele, Škoda Citigoe iV i Škoda Superb iV Škoda Auto je isporučio 1,24 miliona vozila kupcima širom sveta.

2020

Najiščekivanija prekretnica Škode u 2020. godini bio je Eniaq iV, prvi Škodin potpuno električni SUV. Škoda je proslavila 125 godina svoje istorije, a globalna pandemija je imala ogroman uticaj na naše živote.

2021

Godina puna jubileja. Škoda je proslavila svoju 30-godišnju povezanost sa Folksvagen grupom, e osvrnula se na 120 godina uspeha u motosportu i obeležila je lansiranje na tržište prve moderne generacije Octavije pre 25 godina kao i predstavljanje modela Superb pre 20 godina.