ŠKODA SUPERB SCOUT

ŠKODA SUPERB SCOUT

ŠKODA SUPERB SCOUT

23. 5. 2019

Novi ŠKODA SUPERB SCOUT pridružio se SUPERB porodici

ŠKODA po prvi put ima u ponudi robustnu SCOUT verziju za model SUPERB. Elegantan dizajn i off- road prednosti savršeno se uklapaju u multifunkcionalni, robustan i moderan automobil - novi SUPERB SCOUT. Standardna oprema za SUPERB SCOUT, koji je dostupan samo sa pogonom na sve točkove, uključuje dodatno ojačanje karosrije, Braga aluminijumske felne od 18 inča, Rough-Road paket i dodatnih 15 mm višim klirensom, i posebnim SCOUT izgledom enterijera. Nova metalik boja Tangerine narandžasta je takode dostupna za SCOUT verziju.

Lansiranjem modela ŠKODA SUPERB SCOUT, češki brend dodaje novi model svojoj ponudi robustnih off-road modela. On kombinuje velikodušan prostor koji nudi elegantan ŠKODA SUPERB COMBI sa avanturističkim duhom, dok dužina i širina ostaju isti. ŠKODA SUPERB SCOUT zadržava karakteristike vožnje zahvaljujući off-road karakteristikama i Rough-Road paketu, koji dolaze u standardnom paketu opreme i pružaju dodatnu zaštitu motora kao i donju stranu automobila tokom vožnje po neravnom terenu, i podignut klirens za 15 mm. Sve ovo dodatno podržava Off-Road mod koji se bira u sistemu za odabir moda vožnje. Dinamična kontrola šasije (Dynamic Chassis Control) je dostupna kao opcija. Dva moćna i efikasna motora

Motori

Dva moćna i efikasna motora

ŠKODA SUPERB SCOUT je ekskluzivno dostupan sa najsnažnijim dizel ili benzinskim motorom. 2.0 TDI dizel motor isporučuje 140 kW (190 PS) i prenosi maksimalni obrtni moment od 400 Nm na sve točkove preko 7-stepenog automatskog DSG menjača. 2.0 T Dl ima SCR katalizator sa AdBlue ubrizgavanjem i filterom za dizel čestice, što znači da ispunjava standard Euro 6d-TEMP.

2.0 TSI benzinski motor ima snagu od 200 kW (272 PS) i prenosi maksimalni obrtni moment od 350 Nm. Pored pogona na sve točkove, takode je opremljen automatskim 7-stepenim DSG menjačem. Ima i filter za čestice benzina i stoga ispunjava standard Euro 6d-TEMP. Stop/Start tehnologija i sistem za obnovu energije kočenja, dostupne za oba pogonska agregata, čine model ŠKODA SUPERB SCOUT posebno efikasnim.

Eksterijer

Robustna poboljšanja karoserije, aluminijumski izgled i hromirani elementi

U stilu drugih SCOUT modela, novi SUPERB SCOUT takode ima fantastičan izgled. Kao i sa svim novim SUPERB modelima, redizajnirana proširena rešetka prodire dalje u prednji branik i, kao i kod SPORT LINE verzije, ima crne dvostruke letvice — ali ovaj put su uokvirene hromiranom lajsnom. Za razliku od ostalih članova SUPERB porodice, SCOUT prikazuje redizajnirane, robustne prednje i zadnje blatobrane, a svaki od njih ima aluminijumsku zaštitu donje strane automobila.Osim toga, dodatne plastične zaštitne trake štite lukove točkova, bočne pragove i donji deo vrata.

Krovni nosači i okviri prozora su hromirani. Bočni retrovizori su u boji aluminijuma i imaju specijalne oznake SCOUT. Novi SUPERB SCOUT dolazi standardno sa Braga aluminijumskim felnama od 18 inča, koje su opciono dostupne u dva tona. Nove aluminijumske felne u dva tona od 19 inča (Manaslu) i ekskluzivna Tangerine narandžasta metalik boja su dodatne opcije za prilagođavanje. SUPERB SCOUT je idealan za vuču, a može povući do 2.200 kg; kuka za vuču koja se mehanički otpušta je opciona.

Eneterijer

Dizajn eneterijera koji naglašava toplinu drveta

Što se unutrašnjosti tiče, ŠKODA SUPERB SCOUT pozdravlja svoje putnike posebnim dekorativnim trakama sa efektom drveta na kojima je ispisan logo SCOUT kao i na prednjim sedištima. Presvlake sedišta su posebno kreirane za SCOUT verziju - sa šavovima u kontrast boji. Kao opcija su dostupna i Alcantara7kožna sedišta sa braon šavovima. Grejanje prednjih sedišta je deo standardne opreme; postoji i mogućnost grejanja zadnjih sedišta. Centralni ekran ima dodatne off-road prikaze, a vozač se pozdravlja posebnim logom dobrodošlice na ekranu kada ude u automobil.

Visok nivo komfora za putnike na zadnjim sedištima, koji uživaju u ogromnom prostoru za noge, može se dodatno poboljšati korišćenjem nekih od brojnih tipičnih ŠKODA Simply Clever rešenja. Na primer, ako želite, sedište suvozača može se električno podesiti sa zadnje strane, a dodatni paket za spavanje pruža udobnost, veće naslone za glavu i ćebe. Baš kao i sve druge verzije modela SUPERB, verzija SCOUT ima najveći prtljažnik u svom segmentu — kapaciteta od 660 do 1.9501. Vrata prtljažnika se mogu elektronski otvarati; opciono, može se otvoriti i pomoću virtuelne pedale.

SCOUT

2006: Prvi SCOUT model brenda ŠKODA

Već postoji tradicija SCOUT modela sa off-road karakteristikama u ŠKODI. Pre 13 godina, druga generacija modela ŠKODA OCTAVIA predstavljena je sa naglašenim off-road izgledom po prvi put. Usmerenošću na životni stil van asfaltiranih puteva, odmah je stekao veliki broj obožavalaca. Popularnost ovog modela, sa pogonom na sve točkove u standardnoj opremi, vidi se i na trećoj generaciji modela OCTAVIA. Nakon predstavljanja modela KODIAQ (2017) i KAROQ (2018), češki proizvodač automobila je uspešno dodao SCOUT koncept svojim SUV modelima. *Svi podaci o potrošnji goriva i performansama vožnje su preliminarni. Beograd, 24.05.2019.

Najnovije vesti

Sve vesti