ŠKODA Motorsport

ŠKODA Motorsport Pobeda

ŠKODA Motorsport Pobeda

15. 11. 2018

Ekipa vozača ŠKODA Motorsport preuzela su prva tri mesta u svetskoj WRC 2 klasi FIA world Ralli Championship 2018.

1-2-3 pobeda ŠKODA nastavlja dugu tradiciju u ŠKODA Motorsportu

Tim vozača iz ŠKODA Motorsporta , Jan Kopecky, Pontus Tidemand i Kalle Rovanpera, su osvojili prva tri mesta u WRC 2 klasi FIA World Ralli Championship u 2018 (u skladu sa zvaničnim objavljivanjem od strane FIA). To čini da je ovogodišnja sezona najuspešnija u dugoj i etažnoj trkačkoj istoriji ŠKODA brenda.

Od 2015. godine, ŠKODA FABIA R5 dominira WRC trkama, osvojivši u FIA WRC 2 prvenstva za timove četiri puta za redom FIA: WRC 2 Chamionship za vozače tri puta zaredom i četiri puta u češkom reli prvenstvu. Pored ŠKODA Motorsport tima, automobil je imao mnogo uspeha kroz programe kupaca - više od 240 primeraka je prodato u 32 zemlje. Među njima, Fabia R5 je ušla u 3.616 tima u 60 zemalja i prikupljeno je ukupno 598 pobeda i 787 završnih obrada. Obeležila je nacionalne titule u desetak zemalja širom sveta i na četiri kontinentalne serije (CODASUR u Južnoj Americi, African Ralli Championship, Azia-Pacifik reli u šampionatu i Evropska Ralli Championship Junior U28).

To čini da je ŠKODA FABIA R5 najuspešniji automobil u R5 kategoriji, što je druga najbrža klasa koja se koristi u WRC 2. ŠKODA je počela sa trkama, još sa prvog proizvedenog automobila kompanije, VOITTURETTE a, i nastavila je sa legendama kao što su FABIA Touring Sport, 130 RS, 130 LR ili OCTAVIA WRC. Tokom decenija na reli stazama, ŠKODA Motorsport može da se pohvali brojnim pobedama i uspesima u poznatim skupovima, uključujući Rallie Monte Carlo ili u trci od 1.000 jezera u Finskoj.

Najnovije vesti

Sve vesti