ŠKODA KODIAQ

 Proizveden je 250.000-ti  ŠKODA KODIAQ

Proizveden je 250.000-ti ŠKODA KODIAQ

12. 10. 2018

Nova prekretnica u ŠKODA SUV kampanji. Veliki SUV je proizveden u ukupno šest postrojenja širom sveta.

Danas, Škoda Auto fabrika u Kvasini je proizvela 250.000 KODIAQ. Škoda prvi veliki SUV, koji je došao na tržište u jesen 2016, je samo dve godine nakon toga dostigao da bude proizveden u 250,000 primeraka. Danas je KODIAQ jedan od najprodavanijih modela Češkog brenda i pozitivno nastavjla svoju uspešnu priču. U prvih osam meseci samo ove godine, preko 100.000 vozila ovog modela je isporučeno kupcima.

Michael Oeljeklaus,iz odbora za proizvodnju i logistiku u Škoda Auto, rekao je, "S obzirom da smo predstavili samo pre dve godine model ŠKODA KODIAQ, koji dostiže cifru od 250.000 vozila proizvedenih automobila je ogroman uspeh. KODIAQ je promenio imidž brenda ŠKODA i, na taj način, takođe je podstaklo na prodaju drugih modela.

Škoda KODIAQ se trenutno proizvodi u šest fabrika automobila. Pored Češke fabrike u Kvasini ovaj veliki SUV se proizvodi na lokacijama u Changsha u Kini, Novgorodu u Rusiji, Aurangabad u Indiji, Solomonovo u Ukrajini i Ust-Kamenogorsk u Kazahstanu.

Prvi veliki ŠKODA SUV model KODIAQ impresionira sa visokim nivoom funkcionalnosti , odličan odnos cene I kvaliteta , izuzetnom veličinom prostora, ŠKODA inovativnim sistemom povezivanja , kao i sistemom za pomoć bezbednost i udobnost.

Sa KODIAQ karoserijom, ŠKODA prenosi izražajan dizajn u SUV segmentu po prvi put. Pojava modela ŠKODA KODIAQ karakteriše -tipično jasno oblikovane, precizne linije, prepoznatljive rešetke hladnjaka . ŠKODA KODIAQ je prvi od modela brenda koji je dostupan sa opcionim trećim redom sedišta, omogućavajući da sedam ljudi uživaju u udobnosti putovanja u velikom SUV modelu.

Pored verzije modela KODIAK, ŠKODA SUV-portfelj trenutno sadrži kompaktni SUV KAROQ kao i KAMIQ, koji se proizvodi u Kini za lokalno tržište. Ubrzo, ŠKODA KODIAQ će biti upotpunjen sa još jednim modelom – KODIAQ SUV RS koji će biti sportisti model ŠKODE. Emotivna konstrukcija KODIAQ RS zahvaljujući međusobnim elegantnim linijama, sportskim konturama i tipičnoj izdržljivosti SUV-a. Na 176-kw (240-ks) ŠKODA KODIAQ RS će debitovati na sajmu automobila u Parizu u oktobru 2018 godine.

Najnovije vesti

Sve vesti