ŠKODA CITIGO Iv model

 ŠKODA CITIGO e iV

ŠKODA CITIGO e iV

20. 11. 2019

Gradski automobil sa petoro vrata je okretan,sa nultom emisijom gasova i veoma prostran za svoj segment.Ovaj plug-in model sa 32.2 kwh litijum-jonskom baterijom od 61-kw motorom , ima WLTP ciklus i omogućava raspon do 260 km.

ŠKODA AUTO je preduzela sledeći korak u proizvodnji ka putu sa elektro automobilima . Danas je prvi model CITIGO Iv sišao sa proizvodne trake u fabrici Volkswagen u Slovačkoj u prestonici Bratislavi. Ovaj model sa petoro vrata je prvi automobil na baterije od ŠKODA brenda. Njen stvarni domet omogućava vozačima da pokriju do 260 km, ali auto i dalje ima veliki obrtni moment i dinamične performanse u vožnji.

Majkl Oeljeklaus, iz odbora za proizvodnju i logistiku u Škoda Auto, tim povodom je rekao, "Model ŠKODA CITIGOe IV je početak nove prekretnice u istoriji ŠKODA brenda. To je naš prvi potpuno novi električni model sa mnogim praktičnim prednostima i veoma visok kvalitet proizvodnje. "

Ovaj model je predstavljen premijerno na svetskom prvenstvu Hokeja u Bratislavi.

Ovaj gradski automobil, sa litijum-jonskom baterijom i nultom emisijom gasova ima kapacitet od 32,2 kwh i motor snage 61-Kw (83-ks) električni motor. Zbog načina na koji električni pogon vozila radi, visok obrtni moment automobila je od 212 Nm . Sa prednjim pogonom CITIGO Iv ima ubrzanje od 0 do 100 km / h za 12,3 sekundi, a od 60 do 100 km / h potrebno je samo 7,3 sekundi, a ima maksimalnu brzinu od 130 km / h.

U svakodnevnim uslovima i sa baterijom potpuno napunjenom , CITIGOe IV može putovati do 260 km. Kao malo gradsko, vozilo ima natprosečnu količinu prostora za putnike i njihov prtljag. Model CITIGOe IV je savršeno prilagođen gradskim putovanjima. Uprkos svojim kompaktnim spoljnim dimenzijama dužine 3.597 mm i visine 1645 mm, ima dovoljno prostora u unutrašnjosti za četiri osobe. Spuštanjem zadnjih sedišta, kapacitet prtljažnika može da se poveća sa 250 l do 923 l. Najupečatljivija spoljna karakteristika ovog električnog modela je modifikovana rešetka, koja je u boji karoserije Na zadnjem delu automobila se nalazi natpis "ŠKODA" kao i Iv oznake. Svetla za maglu i LED dnevna svetla dolaze kao deo standardne opreme. Model dolazi sa 14-inčnim , i 16 inčnim felnama.

ŠKODA CITIGOe dolazi isključivo kao model sa 5 vrata u nivou opreme Ambition ili Stile paketu. Pored toga, korisnici se mogu odlučiti za nekoliko atraktivnih paketa u zavisnosti od njihove zemlje (Funkcional,Comfort ili Comfort plus) paket.

Unutrašnjost enterijera je redizajnirana i donosi nove mobilne online servise za aplikaciju,gde je baterija i klima na daljinski pristup,električne prozore,potpuno novi klima uredjaj ,kao i mnoga druga brojna osveženja.

Najnovije vesti

Sve vesti