Zlatibor 14. i 15. novembar

ŠKODA KAMIQ PRESS TEST VOŽNJA

ŠKODA KAMIQ PRESS TEST VOŽNJA

15. 11. 2019

ŠKODA KAMIQ test vožnja za predstavnike medija organizovana je 14. i 15. novembra na Zlatiboru.

Samo nedelju dana nakon svečanog predstavljanja prvog ŠKODA crossover modela u salonu AutoČačak na Novom Beogradu, novinari su imali priliku da testiraju Kamiq i uživaju u vožnji od Beograda do Zlatibora.

Kamiq raznobojna kolona krenula je iz Beograda i nakon tročasovne vožnje kombinovanom rutom novim autoputem i magistralom stigla na Zlatibor. Pripadnicima medija na raspolaganju su bile verzije 1.0 TSI sa 115 KS i 6-stepenim manuelnim menjačem, zatim 1.5 TSI od 150 KS kao i turbo dizel agregat 1.6 TDI od 115 KS sa 7-stepenim DSG menjačem.

Kamiq je model kojim ŠKODA zaokružuje svoju gamu SUV modela i predstavlja dobro izbalansiran urbani crossover skladnih dimenzija i elegantnog dizajna. Najsavremenija tehnološka rešenja, komfor, moderan dizajn i kvalitet izrade izdvajaju ovaj ŠKODA SUV model, koji ne samo da će se lako probijati kroz gradske gužve i van gradske terene. KAMIQ kombinuje tipične prednosti ovog segmenta kao što su viši klirens i položaj sedenja sa okretnošću kompaktnog automobila i karakterističnim ŠKODA emocionalnim dizajnom. Sa vrhunskim sistemima asistencije i infotainment sistemima, prostranošću i brojnim Simply Clever rešenjima, novi KAMIQ podjednako ispunjava potrebe i porodičnih i klijenata koji su veoma aktivni.

Robusni detalji i veliki točkovi dimenzija 16 do 18 inča daju modelu ŠKODA KAMIQ snažan izgled. KAMIQ je drugI ŠKODA model koji ima novi koncept enterijera. Viši položaj sedenja i prostranost u gradskom SUV-u čine ulazak u automobil i izlazak iz njega praktičnijim i pružaju odličan ukupan utisak, kao i poboljšanu ergonomiju. Tri TSI benzinska motora od 1,0 ili 1,5 l i 1,6-litarski TDI proizvode snagu od 70 do 110 kW (95 do 150 KS). Budući da je zasnovan na MQB-A0 platformi Volkswagen Grupe, KAMIQ nudi najviši nivo aktivne i pasivne bezbednosti. Sistemi Swing, Bolero i Amundsen pripadaju trećoj generaciji modularne infotainment matrice Volkswagen Grupe, nude ekrane od 6,5 do 9,2 inča i mogu biti opremljeni sa ŠKODA Sound sistemom koji sadrži deset zvučnika kao dodatnu opremu. U tipičnom ŠKODA stilu, mnoštvo Simply Clever rešenja olakšava svakodnevni život.

Press test prezentacija je označila i početak prodaje modela Kamiq na našem tržištu, sa početnom cenom od 15.348 evra za 1.0 TSI od 95 KS u Active paketu opreme. Verzija sa 1.5 TSI motorom i 6-stepenim manuelnim menjačem dostupna je samo u najvišem Style paketu, i to po ceni od 20.160 evra. Za 1.6 TDI od 115 KS sa 6-stepenim manuelnim menjačem, u srednjem paketu opreme Ambition treba izdvojiti 19.680 evra.

Najnovije vesti

Sve vesti