Tour de France

Pobednici Tour de France

Pobednici Tour de France

30. 7. 2019

Pobednik Tour de France Egan Bernal, slavi sa kristalnim trofejom koji je dizajnirala ŠKODA AUTO. Alen Favey iz ŠKODA odbora za prodaju i marketing predaje trofej pobedniku najboljem sprinteru Peteru Saganu.

Egan Bernal, je pobednik Tour de France 2019 godine. Sa kristalnim trofejom koji je napravljen po ŠKODA Dizajnu, 22-godišnji Kolumbijac proslavio je svoju prvu pobedu na Champs-Elisees u Parizu u nedelju. 106. izdanje Biciklističke trke vodilo je vozače kroz Belgiju i Francusku u trci dugoj 3.480 kilometara. Na svečanoj ceremoniji, Alen Favey, iz odbora za prodaju i marketing Škoda Auto, magradio je Petera Sagana sa nagradom za najboljeg biciklistu sa najviše osvojenih poena. Trofej od zelenog kristala za dobitnika ,,Zelene majice,, je takođe dizajnirala ŠKODA .

Škoda Auto podržava Tour de France od 2004. godine, a ove godine obeležava 16. put zaredom kao zvanični sponzor i podrška vozila partnera. U organizaciji trke je 250 vozila za organizaciju i upravljanje trase na čelu sa ŠKODA SUPERB modelom kao vodećim automobilom . Kao i prethodnih godina, najbolji automobil brenda, ŠKODA SUPERB crvene boje, služio je Direktoru Christian Prudhomme kao mobilni kontrolni centar. Po peti put, ŠKODA je takođe bila sponzor ,,zelene majice,, za biciklistu sa najviše osvojenih poena.

Ove godine, ŠKODA je ponovo bila zadužena za izradu trofeja Tour de France za pobednika trke. Sa 60-centimetar dužine i 4-kilograma težine remek delo Češkog stakla su proizvedeni od strane Češke kompanije Lasvit u saradnji sa dizajnerom Peterom Olahom iz Škoda Auto. Elegantna silueta trofeja danas se smatra obeležjem Tour de France trke. U razvoju površinske teksture, dizajneri iz ŠKODA AUTO nalaze novu inspiraciju svake godine. Ove godine, trofej odaje počast tradicionalnom metodom obrade stakla pod nazivom "Spitzstein '.

106. po redu Tour de France startovao je 6. jula u glavnom gradu Belgije u Briselu. Na putu dugom 3.480 kilometara kroz Belgiju i Francusku do cilja u Parizu. 176-vozača prošlo je 21 etapu, uključujući i sedam planinskih etapa sa pet ciljeva na planinskim vrhovima . Najviša tačka na ovogodišnjem Tour de France je Col de l'Iseran, visok 2.770 metara . Tour de France je proslavio posebnu godišnjicu ove godine. Pre tačno 100 godina - 19. jula 1919 - Ežen Kristof postao je prvi nosilac žute majice za generalni plasman. Sto godina kasnije, Egan Bernal osvaja istu prestižnu žutu majicu .

Najnovije vesti

Sve vesti