ŠKODA SUV

ŠKODA AUTO proizvela svoj milioniti SUV model

ŠKODA AUTO proizvela svoj milioniti SUV model

11. 9. 2018

ŠKODA je proizvela svoj milioniti model SUV koji je sišao sa proizvodne trake početkom avgusta u fabrici u mestu Kvasini.

ŠKODA je proizvela svoj milioniti model SUV koji je sišao sa proizvodne trake početkom avgusta u fabrici u Kvasini. Kao milioniti model je proizveden SKODA KAROQ u metalik smaragdnoj boji. Uspeh ŠKODE u segmentu SUV počela je još 2009. godine sa lansiranjem prvog SUV modela pod nazivom ŠKODA YETI. Sa lansiranjem modela KODIAK i KAROQ SUV koji su najvažniji pokretači rasta za kompaniju, a SUV kampanja je sastavni deo Strategije 2025.

Majkl Oeljeklaus,iz odbora za proizvodnju i logistiku Škoda Auto, prokomentarisao je: "To je veliki uspeh što smo proizveli 1.000.000 SUV model. Trenutno preduzimamo neophodne mere da nastavimo da ispunjavamo sve veću potražnju za vozilima u ovom segmentu u budućnosti. Na primer, širimo proizvodnju u našoj fabrici u Kvasinama za SUV modele. Pored toga, od početka godine ŠKODA KAROK je jedino vozilo ŠKODA brenda koje će se proizvoditi na dve naše lokacije.

Temelj za uspeh SUV portfolia ŠKODA brenda je bio postavljen sa lansiranjem modela Škoda YETI Suv modela u 2009. godini sve do prošle godine kada je prestao da se proizvodi, više od 680.000 vozila ovog modela je isporučeno kupcima. Na početku tekuće SUV kampanje, ŠKODA predstavila ŠKODA KODIAK u proleće 2017. godine, a zatim ŠKODA KAROK u oktobru iste godine. Od ovog proleća, portfolio SUV-a uključuje i ŠKODA KAMIQ model, koji je češki proizvođač namenio isključivo za kinesko tržište.

Do sredine jula, proizvedeno je 215.700 ŠKODA KODIAQ i 87,800 ŠKODA KAROQ vozila . Pored Češke republike ŠKODA proizvodi i svoje SUV modele u Indiji, Rusiji, Kini i Nemačkoj.

Milioniti Škoda SUV model je proizveden u - smaragdno zelenoj boji , 1.5-litarski motor, 110kw (150 ks) KAROK tdi act dsg u Ambition verziji - u fabrici u Češkoj Kvasini. Taj model je dostavljen bračnom paru Eike Schroder i Carmela Garbajosa u Španiji. Gdin Šreder je odlučio da kupi KAROK zbog svoje odlične izrade, odnos cene i kvaliteteta impresivne-performanse i širok asortiman moderne tehnologije. Novi KAROK je njegov prvi ŠKODA model. Popularni kompaktni SUV nudi karakteristično izražajan dizajn brenda, veliku količinu prostora, i najmodernije sisteme bezbednosti.

Kampanja u sportskom segmentu vozila je jedan od temelja Škoda Auto Strategije 2025. sa ovim planom, češki proizvođač automobila je definisao smernice za veliku promenu u automobilskoj industriji - posebno što se tiče elektromobilnosti, autonomne vožnje i online povezivanja za nastavak rasta. Druge oblasti delovanja obuhvataju digitalizaciju proizvoda i procesa, osvajanje novih tržišta, kao i dodavanje raznih mobilnih usluga.


Milion ŠKODA SUV u brojkama,po modelima SUV (isporuka kupcima od 2009. do sredine jula 2018. godine)

ŠKODA YETI 684.500

ŠKODA KODIAQ 215.700

ŠKODA KAROQ 87.800

ŠKODA KAMIQ 12.000.

Najnovije vesti

Sve vesti