Pobednik trke ,,Tour de France,,

Pobednik trke ,,Tour de France,,

Pobednik trke ,,Tour de France,,

30. 7. 2018

Džerint Tomas slavi pobedu sa ŠKODA kristalnim trofejom. Alen Favei direktor za marketing I prodaju iz kompanije ŠKODA AUTA predao je trofej pobedniku iz Slovačke Peteru Saganu.

Džerint Tomas proslavio je svoju prvu Tour de France pobedu u nedelju sa 3.351 km predjenih kilometara i trofej ŠKODA dizajna se našao u njegovim rukama. Na Champs-Elisees Velšanin je podigao skulpturu napravljenu od češkog kristalnog stakla ka pariškom nebu. Alain Favei, član Upravnog odbora za prodaju i marketing u kompaniji ŠKODA uručio je nagradu za najviše poena Peteru Saganu. Ovaj zeleni kristalni trofej je takođe " Škoda dizajn".

ŠKODA Auto je zvanični sponzor i partner francuske biciklističke ture 15. put za redom sa flotom od ukupno 250 vozila, podrške i pratnje uključujući i "Red Car" - ŠKODA SUPERB vozilo direktora trke Christiana Prudhommea.

105. izdanje verovatno najteže biciklističke trke na svetu počelo je 7. jula na ostrvu Noirmoutier. Tokom tri nedelje duge biciklističke ture sa 176 profesionalnih biciklista, vozila se21 etapa, uključujući brojne planinske izazove. Tokom turneje, Džerint Tomas brzo je postao favorit kandidat za pobedu u generalnom plasmanu. Velšanin je uzeo žutumajcu u 11. fazi i nosio je do Pariza. Čak ga nije mogao pobediti ni njegov timski kolega i prošlogodišnji pobednik Kristofer Frum.

ŠKODA je i sponzor zelene majce koju je ove godine dobio kao najbolji sprinter Peter Sagan iz Slovačke, koji ovu prestižnu nagradu dobija već šestu godinu zaredom. Baš kao i trofej za pobednika za ukupan plasman, takođe je dizajnirao ŠKODA dizajn tim i koji je koji je napravljen u Češkoj . Kompanija ŠKODA AUTO u Mladoj Boleslavi je počela dizajniranje trofeja za pobednika svetski poznate biciklističke trke od 2011 godine. Trofeji su remek delo napravljeno od češkog kristala u firmi Lasvit i visoki su 60-cm, teški 4 kg. Elegantna silueta trofeja već dugo predstavlja zaštitni znak Tour de France, dok njihove dimenzije uvek ostaju iste. Dizajneri ŠKODE uvek iznenade sa kreativnim idejama. Ove godine trofej odaje počast Češkom kubizmu.

ŠKODA SUPERB nastavlja trku kao podrška i glavno vozilo pratnje 'Red Car "na čelu sa direktorom trke Christianom Prudhomme.


ŠKODA je sponzor trke Tour de France od 2004. godine sa flotom od 250 vozila podrške i pratnje. Pored modela OCTAVIA, u flotu su takođe uključena dva SUV modela, ŠKODA KODIAQ i ŠKODA KAROK, kao i ŠKODA SUPERB. Vodeći automobil je Crveni SUPERB kao najvažniji automobil u celoj trci. Direktor trke Kristijan Pridom tradicionalno koristi crveni SUPERB iz kojeg kontroliše trku i daje instrukcije preko radio stanica.

ŠKODA kampanja "Uvek smo tu za one koji voze"
Nova kampanja krenula je u vreme trke sa motom "Uvek smo tu za one koji voze". ŠKODA AUTO ju je postavila na počasno mesto na svom sajtu WeLoveCicling.com i na nekoliko kanala društvenih medija kao što su Facebook, youtoube i Instagram. Na Welovecicling.com, koji je namenjen strastvenim ljubiteljima biciklizma i koji mogu tu saznati sve o najvećem biciklističkom događaju na svetu.

Strast za biciklizmom datira još od početka istorije kompanije. Godine 1895., Vaclav Laurin i Vaclav Klement osnovali su fabriku za proizvodnju bicikala u Mlada Boleslavi. Samo deset godina kasnije, "Voiturette A" je bilo prvo motorno vozilo. Pored Tour de France i španske biciklističke ture (La Vuelta), ŠKODA podržava i druge međunarodne biciklističke trke, kao i brojne nacionalne. Pored toga, bicikli i biciklistička oprema je ključna komponenta u proširenom asortimanu brenda.

Najnovije vesti

Sve vesti