Trofej za pobednika

Tour de France trofej - ŠKODA dizajn

Tour de France trofej - ŠKODA dizajn

20. 7. 2018

Škoda trofeji dizajnirani su za pobednike Tour de France 2018 trke. Ove godine trofej odaje počast geometrijskim dizajnom i ugaonog oblika češkog kubizma.

Škoda dizajn je ponovo dobila zadatak da dizajnira trofeje za pobednike i na ovogodišnjoj Tour de France trci. Nakon što će na peloton krosu učesnici trke preći liniju cilja na Champs-Elisees 29. jula, pobednici svake klasifikacije će dobiti svoje trofeje. Direktor iz Škoda Auta Bernard Majer će lično nagraditi onoga ko nosi zeleni dres sa zelenim kristalnim staklenim trofejom koji je rezervisan za lidera klasifikacije.

"Trofeji za pobednike Tour de France pružaju fascinantnu interakciju između mekih krivina i preciznih linija, ka vrhu. Oni na taj način podsećaju na ptice raširenih krila u letu ", objasnio je dizajner Piter Olah iz kompanije Škoda Auto.

60 centimetara visoki i četiri kilograma teško remek delo od Češkog stakla(kristala) su proizvedeni od strane Češke kompanije Lasvit i trofeji elegantne siluete se sada smatraju za zaštitni znak Tour de France trke. Svake godine dizajneri iz ŠKODA Auta se oslanjaju na inspiracije iz novih uticaja prilikom kreiranja nagrada. Ove godine trofej odaje počast geometrijskim dizajnom i ugaonim oblikom Češkog kubizma.

I ove godine, Škoda Auto se predstavlja kao zvanični sponzor i vozilo partnera za Tour de France 15 put zaredom. Od 2011. godine, ŠKODA brend je takođe počeo sa dizajniranjem trofeja koji se dodeljuju dobitnicima biciklističke trke kroz Francusku.

7. jula, je 105. izdanje klasične biciklističke ture koja je počela na Atlantskom ostrvu Noirmoutier-en-Ile. Do trenutka kada će učesnici na peloton krosu preći liniju cilja na Champs-Elisees sledeće nedelju 29. jula, vozači će imati turu dugu ukupno 3.351 kilometara kroz 21 etapu.


Najnovije vesti

Sve vesti