ZA ONO ŠTO VAS POKREĆE

Neko traži avanturu dok ostali uživaju u kreativnosti. Nekoga pokreće znatiželja i slobodan duh; nekome je suđeno da postane istraživač i heroj. Sve nas motivšu različite stvari ali ono što nas povezuje je jedno: promena.

SPREMAN NA SVE

Ovde u ŠKODI gajimo strast prema tradiciji, tehnologiji i dizajnu. Postoje stvari koje nas pokreću svaki dan da živimo jače i sa više strasti. Pogledajte kako nam to uspeva.

ZA HEROJE

Ne nose čarobne ogrtače ali zahtevaju najbolji alat za svoj rad. Zbog toga pravimo tehnologiju koja je funkcionalna.

100 Tradicije: ŠKODA ambulantna kola

Ambulantna kola ŠKODA, spašavaju živote više od 110 godina. Pogledajte kako ambulantna kola KODIAQ sledi stope svojih prethodnika.

Detaljnije

Moja nagrada je kad vidim da moj rad pomaže ljudima

Njih zovu kada je najkritičnije. Automobili koji ih voze do povređenih moraju biti brzi i pouzdani. Pogledajmo bliže kako izgleda život lekara hitne pomoći.

Detaljnije

Nikad ne bih jeo u svom automobilu

Policajac Jean-Philippe Jaquier je odgovoran za više od stotinu policijskih i interventnih vozila a ni jednu sitnica nije izgubio. Odakle dolazi njegova ljubav prema kolima? Šta automobil čini dobrm policijskim automobilom?

Detaljnije

ZA KREATIVNE

Naša filosofija u dizajniranju je emocija. Zbog toga za nas dizajn je umetnost.

8 koraka do novog koncept vozila

VISION E je imao premijeru u Šangaju i njegov dizajn je imao gomilu pozitivnih komentara. Pitate se kako je nastao izgled unutrašnjosti i spoljašnjosti?

Detaljnije

Dizajn budi emocije

Oliver Stefani je glavni dizajner kompanije ŠKODA. Kako na radnom mestu stalno crta, ne čudi da je i svoje odgovore na pitanja u ovom intervjuu za ŠKODA Storyboard - nacrtao.

Detaljnije

Upoznajte se sa našim timom dizajnera

Proporcija oblika je osnova svakog uspešnog dizajna. Da bi se ostvarila prava emocija sa klijentima potrebno je i više od toga. Upoznajte majstore dizajna.

Detaljnije

ZA SLOBODNE DUHOM

Nekada se ide ređim putem – pa makar to značilo kompletni off road.

Iza scene: Sunce i osmeh

Dame i gospodo, dobrodošli ! Pozvani ste da prisusustvujete početku partnerstva ŠKODE i Cirque du Soleil® u studiju Barandov u Pragu.

Detaljnije

Oslobodite svoj duh

Da li je naizgled besmislen arhitektonski detalj našao svoju svrhu? Martin Dražil, akrobata na biciklu , osvojio je prašku skulpturu zvanu “kupatilo za nilskog konja” ili “hranilica za slonove”.

Detaljnije

Smeh je stvarno najbolji lek

Klovnovi-doktori donose najbolji lek bolesnoj deci i starima – smeh i na taj način olakšavaju njihove brige. Pročitajte kako to oni rade.

Detaljnije

ZA MOTIVISANE

Ustani, obuci se i kreni: postići cilj zahteva motivaciju. Naša strast za kretanjem znači da ćemo biti uz Vas bilo koji cilj ste sebi postavili da postignete.

Avantura u Himalajima

Četvoro hrabrih biciklista oborilo je rekord na ruti od Leh-a do Khardung La u Indiji. Na jednom od najviših puteva u svetu prešli su velike prepreke: uspon od više od 1,800 metara u dužini od 40 kilometara, nedostatak kiseonika i brutalne vremenske prilike.

Detaljnije

Zašto vozimo: Od pankera do bajkera

Nekada velike promene u našim životima dešavaju se slučajno. Pitajte Irca Orla Walsh kako je njegovu budućnost promenio očev stari bicikl.

Detaljnije

Tour de France iz prve ruke

Svetska najteža biciklistička trka nije teška samo fizički. Pročitajte priču o amaterima koji su sebi postavili izazov da pređu samo jednu etapu Tour de France trke.

Detaljnije

ZA AVANTURISTE

Svaki put je pozivnica da doživite nešto novo – sve što Vam treba je mesto u prvom redu. Kde god da ste i gde god da ste se uputili – pozivamo Vas da uživate sa nama.

Umetnost brzine. Pontus Tidemand i OCTAVIA RS 245

Brzina je energija. To je veličanstvena sila koja zahteva poštovanje. Umetnost je kontrola energije. Jednom kada se to nauči, može se iskoristiti u postizanju velikih rezulatata. Na primer da postanete svetski šampion u reliju ili poštovani umetnik.

Detaljnije

Taksi! FABIA R5 je provozala putnike kroz Prag

Veliki spojler, bučni auspuh i zaštitni ram. Slika koja još nije viđena u Pragu.

Detaljnije

KODIAQ je prva ŠKODA koja će završiti Dakar Rally

ŠKODA KODIAQ je jedna od onih vozila koja će stići na cilj ovogodišnje 40. trke Dakar Rally. SUV koji je apsolvirao trku duž Južne Amerike je serijski model bez modifikacija.

Detaljnije

ZA RADOZNALE

Napredne ideje često imaju korene u prošlosti. Kao i Vi, cenimo našu prošlost jer nam pomaže da se krećemo napred. Naša 120 godina duga istorija, nastavlja da nas inspiriše na našem putu u budućnost automobilizma.

Budućnost E-mobilnosti

Elektro vozila nisu novost. Iznenadićete se koliko se dugo koriste!

Detaljnije

Geokečing slavi tradiciju ŠKODE

Da li se bogata istorija kompanije ŠKODA može udružiti sa modernom igrom geokečing? Naravno da može! Zbog toga smo napravili novčiće sa istorijskim motivima. Kako nastaju i koje legendarne modele će predstavljati?

Detaljnije

Virtualna šetnja kroz Prag

Kompanija ŠKODA ne nudi upoznavanje sa svojom istorijom već i sa istorijom Praga prve polovine 20. veka.

Detaljnije

ZA ISTRAŽIVAČE

Ulazak u nepoznato zahteva dobru pripremu. Naš fokus na tehnologiji znači da nećete ostati na cedilu u bilo kojoj sitauciji.

Od bučnog Bombaja do nebeskih visina

Paraglajding je sport koji će Vas savršeno opustiti. Tridesettrogodišnji Sachin Pathare je zaljubljen u ovaj sport jer mu pruža savršen izlazak iz bučnog rodnog grada Bombaja.

Detaljnije

Avantura u podnožju planine Etna

Zovu je mama Etna. Za stanovnike istočne Sicilije ona je komšinica koje se ponekad plaše.Ipak, uživaju u njenoj blizini.

Detaljnije

Planinar

Retko ko zna da je Majorka najbolja planinarska destinacija u Evropi. Planinar Sebastián Álvarez se ovde oseća kao kod kuće.

Detaljnije

ZA SVE

Odaberite automobil koji najbolje pristaje Vašim potrebama: mali gradski auto, praktični SUV ili elegantnu limuzinu.