ŠKODA

ŠKODA VISION iV

ŠKODA VISION iV

12. 2. 2019

ŠKODA daje konkretan uvid u električnu budućnost Brenda

  • ŠKODA je pokazala prve nacrte potpuno električne studije za Salon automobila u Ženevi
  • Coupe verzija sa dinamičkim linijama na temelju električne platforme(MEB)
  • Do kraja 2022 .godine ŠKODA će predstaviti preko 10 električnih modela
  • Češki proizvodjač automobila ulaze dve milijarde eura u alternativne pogone i nove usluge mobilnosti

ŠKODA VISION IV kombinuje sportski oblikovanu karoseriju ,aerodinamičke optimizovane točkove od 22"  i naglašene blatobrane s kontinuiranom linijom krova tipično za coupe modele.Karakteristična tornado linija spaja prednji i zadnji deo vozila i naglašava vrata bez ručica.Umesto klasičnih retrovizora koriste se kamere čija su kućišta neobičnog oblika i podsećaju na peraja ajkule.

Prednji deo vozila odlikuje novom interpretacijom tipične, široke rešetke Brenda ŠKODA s elegantnim lamelama i kristalnim strukturama. Posebno su istaknuti vodoravna svetlosna lajsna u gornjem delu rešetke i markantni veliki otvori za vazduh u prednjoj maski koja naglašava sportski izgled ovog modela.

U prednjem delu vozila koji zrači snagom nalaze se aerodinamični rubovi i kristalna LED prednja svetla. Ona prikazuju oblik slova C koji je tipičan za brend ŠKODA zajedno sa svetlosnim trakama iznad prednjeg difuzora naglašavaju širinu vozila. Na zadnjem delu vozila je natpis ŠKODA čija su pojedinačna slova osvijetljena u crvenoj boji.

Elektromobilnost

Godina 2019. za brend ŠKODA obeležava početak doba električne mobilnosti. 124 godine nakon osnivanja fabrike ŠKODA AUTO na tržište stiže novi SUPERB PHEV sa plug-in hibridnim pogonom i model E-CITIGO, potpuno električno vozilo na bateriju. Godine 2020. stižu prva serijska vozila na temelju MEB platforme. U naredne četiri godine ŠKODA će uložiti oko dve milijarde eura u alternativne pogone i nove usluge mobilnosti pa će do kraja 2022. godine predstaviti preko deset električnih modela.

Dizajn

Oliver Stefani, direktor Škoda dizajna, obašnjava na ŠKODA Storyboard, koji detalji na VISION iV će biti tipični za ŠKODA EV vozila. Češki proizvođač automobila će svoje nove planove iz oblasti električnih vozila predstaviti na sajmu automobila u Ženevi od 5. do 17. marta sa svojim koncept vozilom pod nazivom ŠKODA VISION iV.

Najnovije vesti

Sve vesti