ŠKODA KODIAQ GT

ŠKODA KODIAQ GT

ŠKODA KODIAQ GT

24. 10. 2018

Kupe verzija ŠKODA KODIAQ GT je isključivo za Kinesko tržište. Robustan izgled i dinamične linije karakterišu ŠKODIN prvi SUV kupe.

Po prvi put u SUV segmentu, ŠKODA nudi vozilo koje kombinuje robusnost i svestranost jednog SUV-a sa sportskom elegancijom i dinamičnost kupea sa KODIAQ GT modelom , apelujući sa novom, lifestile-orijentisanom grupom potrošača.

Prednji deo je dug 4.63 metara ŠKODA KODIAQ GT odlikuje velikom haubom i crnim okvirima sa dvostrukom hromiranom rešetkom. LED farovi, trodimenzionalni branik i prednji spojler sa širokim otvorima za vazduh pojačava snažan izgled. Linija krova suv kupea blago strma iza prednjih vrata spaja se u ravnoj liniju sa prtljažnikom koji daje KODIAQ-u GT dinamian profil. Veliki blatobrani i oblikovani prednji deo u boji karoserije sa dodatim mat crnim elementima čine da taj kupe izgleda robusno.

Zadnji deo je oštro izvučen sa LED svetlima kristalnog oblika sa karakterističnim dizajnom. Elegantna reflektujuća traka proteže se celom širinom zadnjeg branika.

Unutrašnjost novog modela KODIAQ GT je takođe sportski i moderan, kombinujući prostor karakterističan za SUV sa emotivnim linijama kupea. U unutrašnjosti, u oko odmah upada visoko-kvalitetni materijali i dizajn koji je potpuno prilagodljiv, Virtuelna instrument tabla, koji dolazi kao standardna varijanta. Kao što je tipično za modele ŠKODA, postoje brojne praktične "SIMPLY Clever" ideje. Wi-Fi i MirrorLink, Apple CarPlay and Baidu Carlife govori da je KODIAQ GT uvek online i na samom vrhu povezivanja.

Opseg pogonskih motora za model KODIAQ GT uključuje dva efikasna motora: a 2.0 TSI sa 137 kw (186 ks) sa pogonom na prednje točkove, Motor 2.0 TSI sa 162 kw (220 KS) standardno dolazi sa pogonom na sva četiri točka sa sedmo stepenim DSG menjačem. Brojni sistemi za pomoć na putu, uključujući I brojne druge sisteme bezbednosti kao što su Detect, front Assist i Adaptive Cruise Control (ACC) sa stop-go funkcijom da se obezbedi maksimalna sigurnost.

Novi KODIAQ GT proslavlja zvaničnu premijeru u Kini na Guangzhou Salonu automobila, koji se održava od 16. do 25. novembra 2018. godine Kina će biti jedina na tržištu u svetu gde ŠKODA nudi ukupno četiri SUV modela: KAMIQ, KAROQ, KODIAQ i KODIAQ GT.

Najnovije vesti

Sve vesti