KODIAQ RS imaće premijeru u Parizu

Nova ŠKODA KODIAQ RS postigla brzinski rekord na stazi u Nürburgringu

Nova ŠKODA KODIAQ RS postigla brzinski rekord na stazi u Nürburgringu

14. 6. 2018

Takmičarka moto sporta Sabine Schmitz postigla brzinski rekord sa modelom ŠKODA KODIAQ RS na legendarnoj stazi u Nürburgringu

Emocija i dinamika – ovo su atributi koji se vezuju za tradiciju sportskih modela Škoda sa oznakom RS. Još pre uvođenja na tržište modela ŠKODA KODIAQ RS, prvog SUV-a velike snage češkog brenda, znalo sa da će se dobro pokazati i na najtežoj stazi sveta. Na legendarnoj Nordschleife u Nürburgringu vozač Sabine Schmitz postavila je brzinski rekord sa modelom ŠKODA KODIAQ RS. Novi model demonstrira svoje kvalitete i širi ponudu brenda ŠKODA s oznakom RS (Rally Sport).

Stazu dugu 20,8 kilometara ŠKODA KODIAQ RS je prešla za 9:29 minuta.

Za volanom je sedela poznata Sabine Schmitz, koja je poznata po 24 časovim trkama. 1996. godine je kao prva žena pobedila u ovoj trci i ponovila isti uspeh sledeće godine.

Za razvoj automobila KODIAQ RS je odgovoran František Drabek, šef odeljenja Compact ŠKODA AUTO, koji je bio prisutan prilikom obaranja rekorda. „KODIAQ RS je otelotvorenje praktičnosti i prostornosti porodičnog SUV-a ali emocije i dinamike,“ naglasio je Drabek.

Sportska varijanta popularnog automobila ŠKODA KODIAQ stiže sa ekskluzivnim motorom 2,0 BiTDI sa 176 kW (239 k) i najvećim obrtni momentom od 500 Nm. Selektivna katalitička redukija (SCR) je odgovorna za izvanrednu čistoću izduvnih gasova. Ovaj motor će biti montiran isključivo u u RS verziju KODIAQ-a zajedno sa sistemom Dynamic Sound Boost.

Svetska premijera automobila ŠKODA KODIAQ RS se planira u oktobru ove godine na sajmu automobila u Parizu.

KODIAQ RS

Najnovije vesti

Sve vesti