ŠKODA KAMIQ model napravljen za kinesko tržište

ŠKODA KAMIQ model napravljen za kinesko tržište

ŠKODA KAMIQ model napravljen za kinesko tržište

23. 4. 2018

Moderni SUV ŠKODA KAMIQ je imao svetsku premijeru 23. aprila u Češkoj Ambasadi u Pekingu.

Nakon SUV modela ŠKODA KODIAK i ŠKODA KAROK-a, novi SUV je postao treći član porodice Škoda. KAMIK nastavlja moćnu Škoda SUV kampanju i impresionira sa modernom tehnologijom i izražajnim dizajnom. Odmah nakon svetske premijere, ŠKODA će predstaviti KAMIK javnosti na "Auto Sajmu Kina 2018", koji će se održati od 25. aprila do 4. maja u Pekingu. Urbani SUV će biti lansiran na tržište samo nekoliko meseci nakon sajmu automobila.

Nova Škoda KAMIK kombinuje kompaktne dimenzije i iznenađujuće prostranu unutrašnjost. Novi model je dugačak 4.390 mm, 1.781 mm širine i 1.593 mm visine. Međuosovinsko rastojanje je 2.610 mm,. Automobil je opremljen sa potpuno novim 1,5-litarskim benzinskim motorom koji proizvodi snagu od 81 kW i obrtni moment od 150 Nm. Snaga motora se prenosi preko automatskog menjača.

Dizajn modela KAMIK dolazi sa svim karakteristikama moćnog SUV dizajnerskog jezika ŠKODE. Tipična prednja maska hladnjaka sa vertikalnim dvostrukim lamelama predstavlja nepogrešivi izraz DNK ŠKODE. Linije na kristalnim farovima povezane rešetkom, daju KAMIK-u smeli izgled. Precizna, oštra tornado linija daje trodimenzionalni izgled i zajedno sa dvostrukim petokrakim aluminijumskim felnama veličine 17 inča, stvara sportski bočni pogled. Kristala zadnja svetla su horizontalno pozicionirana tako da čine SUV izgleda šire.

Moderan dizajn je zastupljen i u unutrašnjosti automobila. Zahvaljujući Infotainment ekranu u centru kontrolne table, vozač može da prati brojne funkcije vozila sa velikom lakoćom i udobnošću. Hromirana lajsna preko cele table povezuje sve komponente. Jedan efektni detalj je i inovativna pozicija zvučnika pod uglom. Zbog svog ergonomskog dizajna, prednja sedišta pružaju odličnu udobnost i bočnu podršku. Sedište je sa 3D efektom, što dodatno pojačava moderan izgled enterijera.

KAMIQ je namenjen mladim, modernim kupcima koji ne žele da se odreknu digitalnog načina života i dok su u pokretu u svom automobilu. Stoga, novi SUV je opremljen sa inteligentnim sistemima povezivanja koji je nedavno razvila kompanija ŠKODA AUTO. Tehnološki vrhunac sistema je kontrolni glas iz IFLYTEK, jednog od vodećih provajdera u Aziji na prepoznavanje glasa na osnovu veštačke inteligencije. Softver razume regionalne kineske dijalekte, pa čak može automatski da nauči individualne i lokalne načine izgovora. Telefoni mogu biti povezani preko Apple CarPlay, Baidu Carlife i MirrorLink, interfejsa. Kompatibilne aplikacije se prikazuju na ekranu od osam inča sa rezolucijom od 1280 x 720. Pored toga, sistem povezivanje takođe pruža brojne praktične usluge kao što su vodič za ograničenja na osnovu registarskih tablica, informacije o saobraćaju, informacije o vremenu i POI obaveštenja.

Dana 25. aprila, ŠKODA će predstaviti KAMIQ javnosti prvi put na Medjunarodnom Sajmu u Kini "Auto China 2018". Predstavnici medija i posetioci su dobrodošli da iskuse novi urbani terenac uživo i izbliza na SAIC ŠKODA štandu u hali V4 Međunarodnog izložbenog centra u Kini.

Najnovije vesti

Sve vesti